Chicken chips

wpis w: Przepisy | 1

Chicken chips

Co łączy chipsy z kurczakiem?..

moja koleżanka Milena 😀

To ona powiedziała mi o tym świetnym patencie na najbardziej zaskakującą panierkę na świecie. Początkowo przyznam nie chciało mi się wierzyć, ale postanowiłam że przetestuje i sprawdzę czy faktycznie jest dobre i łatwe w przygotowaniu.. i tak już testuję któryś raz z kolei bo wszystkim naprawdę to świetnie smakuje!

Nie wspomnę o tym, że znikają ze stołu chyba lepiej niż przysłowiowe świeże bułeczki 😉

 

Składniki:
  • Paczka ulubionych chipsów- ja za każdym razem używam Lay’s Strong bo są w mojej opinii chyba najbardziej doprawione i wyraziste w smaku
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • Przyprawy: chilli, słodka papryka, czosnek

 

Przygotowanie:
  1. Do misy szatkującej wrzucamy chipsy i rozdrabniamy je do postaci przypominającej fakturę bułki tartej ( równie dobrze można chipsy zawinąć w bawełnianą ściereczkę i pokruszyć wałkiem). Do tak powstałej panierki opcjonalnie można dodać ulubione przyprawy, ale nie jest to konieczne
  2. Kurczaka kroimy w kawałki dowolnej wielkości- to od nas zależy ich rozmiar
  3. Kawałki mięsa obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce z chipsów i układamy na kratce w piekarniku- 180 ˚ na 25-30minut

 

Voila!

 

 

collage

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.